Supa de morcovi parfumata cu portocale si ghimbir



Supa de morcovi parfumata cu portocale si ghimbir
Tipul retetei:
 Antreuri
Numarul de portii: 6
Timpul de preparare: 15 Minut(e)
Timpul de gatire: 30 Minut(e)
Dificultate: Usor


Ingrediente:

O supa de morcovi combinata cu vitalitatea sucului de portocale, tonica si delicioasa, parfumata cu ghimbir.

1 kg morcovi, 3 portocale, 2 cartofi, ½ radacina de ghimbir, 2 tablete de concentrat pui, 15 cl de frisca lichida sau smântână lichida, turmeric, sare, piper, patrunjel verde, 2-3 l apa.
Preparare:

Într-o cratiţă se amesteca morcovii spălati şi tăiati cu coaja unei portocale bine spalate sub jet de apa, o portocala fara coaja, cartofii curatati de coaja si taiati cubulete, radacina de ghimbir tocata marunt, concentratul de pui, apa. Fierbeti 30 de minute sau 10 minute dacă folosiţi oala sub presiune. Se mixeaza supa. La sfarsit se adauga sare, piper, tumernic, toate dupa preferinta. Se serveste fierbinte, fie simpla, fie cu frisca lichida sau smanatana si patrunjel verde tocat marunt.

No comments:

Post a Comment