Wednesday, September 25, 2013

Dieta cu suc de varza:slabesti vizibil in 14 zile

Este imposibil sa nu fi auzit pana acum de dieta de slabit cu supa de varza sau de minunatele efecte ale acestei legume asupra siluetei. Intr-adevar, varza are proprietati desavarsite atunci cand vine vorba despre slabire, iar daca vrei sa scapi rapid de kilogramele in plus, trebuie sa o incluzi in alimentatia ta de zi cu zi. Dar cum sa consumi varza?
Supa de varza nu are un gust prea grozav, mancarica de varza are mai multe calorii decat ai tu nevoie, iar salata de varza poate deveni plictisitoare. A mai ramas o varianta, ultima si cea mai eficienta: sucul de varza.

Dieta cu suc de nectarine: slabesti 2 kilograme intr-o saptamana

Dieta cu suc de varza te poate ajuta sa slabesti vizibil in 14 zile. In plus, iti detoxifica organismul si te ajuta sa ai mai multa energie.

Cum prepari sucul de varza

Pentru a obtine suc de varza, ai nevoie de un storcator. Indeparteaza frunzele lovite si cotorul si taie varza in bucati mai mici. Este indicat sa-ti faci cantitati mici de suc, de mai multe ori pe zi, deoarece varza se oxideaza si isi pierde din proprietati destul de repede.

Gustul sucului de varza nu este pe placul oricui, tocmai de aceea iti recomandam sa il amesteci cu alte sucuri de legume sau fructe. De exemplu, poti amesteca sucul de varza cu suc de mere, cu suc de portocale sau cu suc de morcovi. In acest fel, nu doar ca obtii un gust mai bun, dar asimilezi si mai multe substante benefice.

Cum te ajuta sucul de varza sa slabesti

Sucul de varza nu este altceva decat un coktail de vitamine, minerale si antioxidanti care indeplinesc diferite functii in organism, mai exact contribuie la arderea grasimilor, la accelerarea metabolismului, la eliminarea toxinelor si la protejarea celulelor de radicalii liberi.

Sucul de varza te ajuta sa dobandesti rapid senzatia de satietate, asa ca pentru o perioada buna de timp nu vei mai simti nevoia sa consumi gustari nesanatoase. In plus, are un aport caloric foarte mic, perfect pentru o dieta cu rezultate rapide.

Cum tii dieta cu suc de varza

Dieta cu suc de varza dureaza doar 14 zile, timp in care slabesti vizibil. Unele persoane slabesc mai mult, altele mai putin, in functie de cat de repede raspunde organismul la aceasta dieta. Nu este indicat sa tii aceasta cura mai mult de doua saptamani, deoarece organismul este saracit de anumite substante nutritive importante.

Dieta cu suc de struguri: slabire si detoxifiere in doar 3 zile

Zilnic trebuie sa bei 3-6 pahare de suc de varza. In prima saptamana, mai ales in primele zile, poti consuma 3 pahare, inainte de fiecare masa principala. In acest fel, ii permiti organismului sa se adapteze schimbarii. Dupa ce te obisnuiesti cu gustul sucului, poti mari cantitatea la 4-6 pahare, atat inainte de mesele principale, cat si in locul gustarilor de peste zi.

In dieta cu suc de varza este important sa consumi cat mai multe lichide. Prin urmare, prepara-ti si alte sucuri de legume si fructe, precum si smoothie-uri cu lapte sau iaurt degresat. Supele sunt si ele binevenite, mai ales la masa de pranz. In rest, este indicat sa consumi legume, leguminoase, fructe si cereale integrale. Pestele poate fi si el consumat de 2-3 ori pe saptamana.

Cum ti se pare dieta cu suc de varza? Crezi ca ar da rezultate in cazul tau?

Autor: Laura Galan

Monday, September 23, 2013

Cresterea nivelului de progesteron

Femeile cu nivelul de progesteron scăzut au deasemenea și un nivel scăzut de vitamina C, E, B6, magneziu și zinc.

-Rădăcina de Mexican Wild Yam este foarte bună de consumat pentru creșterea naturală a nivelului de progesteron.

Pentru obtinerea unor rezultate mai rapide si pe termen lung, in cazul chisturilor si fibroamelor, se recomanda asocierea cu
uleiul de luminita de seara (evening primrose oil) si extractul de samburi de struguri. Uleiul de luminita de seara este reputat pentru continutul ridicat in acizi gamalinoleici, fiind cunoscut si utilizat din cele mai vechi timpuri ca remediu in problemele feminine si nu numai !
Samburele de struguri este antiinflamator si antioxidant puternic, avand efecte anticancerigene recunoscute stiintific.

-Vitex agnus-castus este un supliment ce crește nivelul de progesteron prin stimularea glandei pituitare.

-Exercițiul fizic este un mod minunat de a accelera acest proces. Vitamina B6, suplimentele de magneziu și plantele aromatice cum ar fi extractul de silimarină vor ajuta ficatul să funcționeze la capacitate sporită.

-Pentru a combate nivelul scăzut de progesteron,
Marilyn Shannon, autoarea cărții “Fertilitate, cicluri și nutriție” recomandă consumul a 200-800 miligrame pe zi de vitamina B6. Vitamina B6 poate prelungi faza luteală, permițând astfel implantarea ovulului fecundat. Un nivel crescut de progesteron le va ajuta pe acele femei care suferă de sindromul premenstrual.

Alimente bogate în vitamina B6, care ajută la creșterea progesteronului:


drojdia alimentară 100g – 4,20 mg B6, măruntaie 100g – 0,2 la 1,2 mg B6, ton sau preparate din ton 100g – 1,05 mg B6, somon 100g – 0,85mg B6, o banană – 0,70 mg B6, cartofi 200g – 0,60 mg B6, carne de pui 100g – 0,60 mg B6, orez brun 100g – 0,60mg B6, linte 100g – 0,60mg B6, cereale 100g – 0,15 la 0,5 mg B6, cod fiert 100g – 0,45 mg B6, avocado 100g – 0,40 mg B6, varză 100g – 0,30 mg B6, fulgi de ovăz 30g – 10mg B6.

Idei pentru slabit

Reţetă pentru curele de slăbire

- sirop de artar

Persoanele care vor să slăbească pot folosi cu succes următorul preparat: trei litri de apă se combină cu o ceaşcă de suc de lămâie, o ceaşcă de sirop de arţar şi o linguriţă cu piper cayenne. Se agită înainte de a fi băut şi se consumă până la 12 pahare pe zi. Efectul este garantat!
Ponturi!
- Pentru a obţine un litru de sirop este nevoie de 40 litri de sevă;
- Infuziile din frunze de arţar ajută la curăţarea tenului;- Introduse în şosete, frunzele de arţar sunt revigorante pentru „picioarele grele”.


- ghimbir:

Arde grăsimileGhimbirul e utilizat de multe persoane în curele de slăbit, întrucât are capacitatea de a stimula metabolismul şi de a arde grăsimile. Rădăcina poate fi folosită fie rasă (în salate ori limonade), fie sub formă de decoct. Se fierbe timp de 15 minute, după care se consumă lichidul, eventual îndulcit cu puţină miere. Rădăcina de ghimbir are doar 19 calorii/100 grame de produs, iar faptul că e picantă, la fel ca ardeiul iute, o face un aliat de nădejde în lupta cu kilogramele în plus.

Dieta pentru grupa B3 pe scurt

Grupa B3
Interzis la roşii

Persoanele cu grupa sangvină B3 vor slăbi uşor dacă mănâncă: legume verzi (se recomandă trei-cinci porţii pe zi), carne slabă, ficat, produse lactate (cu conţinut mic de grăsimi), ouă şi ceai de lemn-dulce. Aveţi voie să consumaţi carne roşie (mai ales de miel sau de iepure), peşte şi fructe (în special ananas, struguri, banane şi prune). Alimentele marine (cod, somon) sunt foarte bune, precum şi peştele cu carne albă, deoarece acesta e o adevărată sursă de proteine. Sunt foarte indicate produsele lactate, dar şi uleiul de măsline şi orezul. Plantele benefice pentru grupa B sunt: ginseng, Ginkgo Biloba, mentă şi măceşe, iar băuturile admise sunt ceaiul verde, cele de plante, apa şi sucurile naturale.
Trebuie să vă feriţi de următoarele alimente: porumb, grâu, secară, linte, arahide, seminţe de susan, carne de pui şi de porc, crabi, homari şi crevete. Carnea de vită sau de curcan poate fi consumată în cantităţi moderate, iar o alternativă benefică la aceasta o reprezintă orezul. Eliminaţi complet roşiile din dietă. E bine să consumaţi cât mai rar cafea, vin sau bere. În plus, băuturile alcoolice distilate sunt interzise.

Pont!

- Persoanele care au grupa de sânge A2 şi AB4 ar trebui să înceapă fiecare dimineaţă cu un pahar cu apă caldă în care se stoarce sucul de la o jumătate de lămâie, deoarece această băutură ajută la eliminarea toxinelor. Cei care au grupa sangvină B3 e bine să consume în fiecare dimineaţă un suc întăritor (din fructe sau legume), care ajută sistemul imunitar şi digestiv

Dieta Grupa B3

Diete pe grupe sanguine: Dieta Grupa B3

Dieta Grupa B3

Numita si grupa omnivorului, cea mai echilibrata si mai 'normala' dintre grupele sanguine. Este asociata unui sistem imunitar puternic si unui sistem digestiv eficient. Potrivit acestei diete, cei care apartin grupei B sunt singurii care tolereaza foarte bine branzeturile. Personalitatea oamenilor cu grupa B se caracterizeaza prin echilibru si armonie. Ei nu se simt inclinati spre povocari si confruntari. Sunt capabili sa inteleaga puncul de vedere al altora. Pentru grupa B accentul se pune pe echilibrarea starilor fiziologice si emotionale.

Alimente care favorizeaza cresterea in greutate:

* Porumb - inhiba eficienta insulinei, limiteaza rata metabolica, determina hipoglicemie
* Linte - inhiba aportul adecvat de substante nutritive, limiteaza eficienta metabolica
* Arahide - limiteaza eficienta metabolica, determina hipogligemie, inhiba functia hepatica
* Seminte de susan - limiteaza eficienta metabolica, determina hipoglicemie, inhiba digestia
* Hrisca - inhiba digestia, limiteaza eficienta metabolica, determina hipoglicemia
* Grau - incetineste procesele digestive si metabolice, determina depozitarea alimentelor ca grasimi, nu arderea lor pentru a obtine energie, inhiba eficienta insulinei

Alimente care te ajuta sa slabesti:

* Legume verzi - favorizeaza la metabolismul eficient
* Carne - favorizeaza la metabolismul eficient
* Ficat - favorizeaza la metabolismul eficient
* Oua / produse lactate cu continut redus de grasimi - favorizeaza la metabolismul eficient
* Ceai de lemn dulce - contracareaza hipoglicemia

Produse din carne si carne de pasare:

Deosebit de benefice:

* Miel, oaie, iepure, vanat

Neutre:

* Carne de vita, carne tocata de vita, bivol, ficat, fazan, curcan, carne de vitel

De evitat:

* Costita, carne de pui, gaini Cornwall, potarniche, gasca, sunca, inima, carne de porc, prepelita, rata

Poduse marine:

Deosebit de benefice:

* Cod, platica, grouper, egrefin, hake, halibut, macrou, mahimahi, monkfish, biban oceanic, stiuca tanara, stiuca, porgy, sardine, pastrav marin, scrumbie, calcan, sturion, icre de sturion (caviar)

Neutre:

* Abaloane, abaloane (ton), bluefish, cap, drac-de-mare, hering proaspat / murat, pastrav curcubeu, red snapper, sailfish, scallop, rechin, biban argintiu, smelt, snapper, calmar, peste spada, tilefish, weakfish, biban alb, peste cu carne alba, biban galben, somon

De evitat:

* Ansoa, baracuda, beluga, biban cu branhii albastre, clean, scoici, crab, rac cu platosa, tipar, broaste, homar, lox (somon afumat), midii, caracatita, stridii, biban de mare, creveti, melci, biban, dungat, broasca testoasa, yellowtail

Poduse lactate si oua:

Deosebit de benefice:

* Branza cottage / farmer / feta / de capra, lapte de capra, mozzarella, branza ricotta, lapte ecremat sau 2% iaurt, iaurt cu fructe / congelat, kefir

Neutre:

* Branza de brie, unt, lapte batut, camembert, cazeina, branza neufchatel / cheddar / colby / cu smantana / edam / emmenthal / sherbet / gouda / gruyere / jarlsberg, montery jack, branza munster, schweitzer, parmezan, branza provolone, branza de soia, lapte de soia, zer, lapte integral

De evitat:

* Branza americana, blue cheese, inghetata, string cheese

Uleiuri si grasimi:

Deosebit de benefice:

* Ulei de masline

Neutre:

* Ulei din ficat de cod, ulei din seminte de in

De evitat:

* Ulei de canola, ulei de porumb, ulei de seminte de bumbac, ulei de arahide, ulei de sofran, ulei de susan, ulei de floarea-soarelui

Legume:

Deosebit de benefice:

* Fasole mare, fasole lima, fasole navy, sfecla, frunze de sfecla, varza chinezeasca / rosie / alba / morcovi, conopida, broccoli, verdeturi collard, vinete, nap, fasole lima, ciuperci shiitake, mustar, patrunjel, pastarnac, ardei verzi / kalapeno / rosii / galbeni, cartopfi dulci, varza de bruxelles, ingame (toate tipurile)

Neutre:

* Fasole cu boabe late / cannellini / aramie / fava / verde / jicama / nordica / rosie / saltareata / cataratoare / tamarind / alba, mazare verde / pastai, fasole soy, arugula, sparanghel, muguri de bambus, bok choy, telina, asmatui, cicoare, castravete, ridiche daikon, papadie, marar, andive, escarole, chimen dulce, usturoi, ghimber, hrean, zucchini, gulie, praz, laptuci bibb / boston / iceberg / romaine / mesclun, cipuerci abalone / domestice / enoki / portobello / tree oyster, okra, ceapa verde / rosie / spaniola / galbena, cartofi rosii / albi, ridiccio, rappini, rutabaga, arpagic, alge, shallots, mazare de iarna, spanac, muguri de alfalfa, dovlecer (toate tipurile), sfecla mangold, nap, castane de apa, nasturel (macris de balta)

De evitat:

* Fasole aduke / azuki / neagra / garbanzo / pinto, linte domestica / verde / rosie, mazare neagra, anghinare domestica / de Jerusalim, avocado, porumb alb / galben, dovleac, rosii, masline negre / verzi / grecesti / spanoiole, ridichi, muguri de mung / de ridichi, tempeh, tofu

Cereale:

Deosebit de benefice:

* Mei, tarate de ovaz, faina de ovaz, orez expandat, tarate de orez, secara alba

Neutre:

* Creme de orez, familia, faina de cartofi, granola, grane nuts

De evitat:

* Amarant, orz, hrisca, fulgi de porumb, faina de porumb, crema de grau, kasmut, kasha, secara, cereale combinate, grau decorticat, tarate de grau, germeni de grau

Fructe:

Deosebit de benefice:

* Banane, fructe de merisor, ananas, papaya, struguri negri / verzi / rosii / concord, prune negre / verzi / rosii

Neutre:

* Mere, caise, mure, afine, boysenberries, cirese, coacaze negre, coacaze rosii, curmale, boabe de soc, smochine uscate / proaspete, agrise, grapefruit, mandarine, guava, kiwi, kumquat, stafide, lamai, loganberries, mango, pepene canang / cantalup / casaba / de Craciun / Crenshaw / dulce / spaniul, cantalup lubenita, piersici de toamna cu coaja neteda, portocale, piersici, pere, patlagina, prune uscate, zmeura, capsune

De evitat:

* Nuci de cocos, curmale japoneze, rodii, prickly pear, rubarba, carambola

Friday, September 20, 2013

Dieta Cristina Spatar

1. Carne
Dimineaţa: 3 felii de şuncă Praga sau ruladă de pui cu 1 ardei gras
Prânz: piept de pui la grătar sau un file de peşte cu 2 căţei usturoi crud
Cina (ora 18.00): 150-200 gr. viţel fiert cu puţin hrean
2. Lactate
Dimineata:un iaurt mare
Prânz: telemea de vacă, o roşie şi un iaurt natural mic
Seara: telemea de vacă sau mozarella cu o roşie
3. Ouă
Dimineaţa: 8 ouă fierte de prepeliţă cu un castravete
Prânz: omletă din 2 ouă( cu 2 picături de ulei de măsline) şi 1 ardei gras
Cina: 2 ouă fierte si 1 castravete
4. Legume şi fructe
Dimineaţa: 1kiwi 1 grapefruit o pară o felie ananas
Prânz: o salata cu roşii, castraveţi, ardei gras, ceapă si o lingura de ulei de măsline
Cina: salată cu ţelină, morcovi şi o lingură de ulei de măsline
Trebuie să vă spun că în fiecare dimineaţă, înainte de a mânca, beam un pahar mare de apă plată cu lămâie, la fel şi seara după cină, iar în timpul zilei trebuia să consum 2 litri de apa. La aceasta dieta se adauga o ora( 45 de min) de sport, mai exact, alergat pe bandă", a mai scris Cristina Spătar.


Mai mult: http://www.libertatea.ro/detalii/articol/cristina-spatar-dieta-detaliata-slabit-17-kilograme-464195.html?utm_source=LibertateaOwn&utm_medium=FB&utm_campaign=FB-Post#ixzz2fRlavSLr

Thursday, September 19, 2013

Pui cu mazare si pesto de casa

Avem nevoie de 2 jumatati de piept de pui peste care se presara sare , piper, rozmarin , seminte de fenicul, se acopera cu hartie de copt si se bat cu facaletul. Se prajeste puiul 7-8 minute in 2 linguri de ulei de rapita. In tigaie se adauga 6 catei de usturoi necuratati si 1 ardei iute. Apoi se adauga 8 rosii cherry tataie in jumatati .

Sparat se fierb 250 g mazare pastai, 4-5 minute si apoi se adauga pastele (bucati de lasagna rupte in forme diferite)si se mai fierb 2-3 minute.

Sosul pesto:
Se pun in blender si se mixeaza  : busuoic proaspat. 50 g migdale prefierte, 50 g parmesan, 2linguri de ulei de masline, 1-2 polonice mici de apa  in care au fiert pastaile, sare piper, suc de lamiae, 1 catel de usturoi.

Se scurge apa de la pastai, se pun pastaile intr-o  tigaie cu putin ulei incins, se pune sosul peste si se mai adauga putina zeama de la pastai.Se caleste 2-3 minute.  Se seveste puiul alaturi de legume. Se presara parmesan si busuioc proaspat cand se serveste.


.

Chiftelute suedeze

-400 g carne(200 g grasa, 200 g slaba)
-sare
-piper
-marar tocat marunt

 Se fac chiftelute mici, rotunde  care se prajesc in ulei de masline 5 minute si se presara seminte de chimen. Apoi se adauga 2-3 linguri de vodka si se flambeaza sau se da focul mic si se asteapta sa se evapore alcoolul. Se adauga 4 lingurite de gem de merisoare, 4 linguri de smantana si mai lasa cateva minute pe foc. Se pune putin apa pentru a subtia sosul.

Garnitura:
-1 telina mare se taie cubulete, se caleste intr-o 1 lingura de ulei de masline, se adauga sare, piper, cimbru apoi apa clocotita
-se adauga 200 g spanac proaspat si se mai fierbe 2-3 minute

Orezul :
-1 cana de orez pufos sau 300 g se pun in 2 cani de apa clocotita . Se adauga sare si se pune la fiert pana scada apa.


Se adauga orezul peste telin si spanac.
Se servesc cu marar si iaurt.

Placinta de mere cu crema de vanilie

Se foloseste aluat foietaj.
Umplutura:
-mere taiate cuburi
-zahar brun extrafin
-unt

Se calesc merele in unt. se adauga zaharul.

Intr-o tava rotunda se pune intai foaia de jos in asa fel incat sa treaca peste margini si se coace putin . Se scoate din cuptor.  Se adauga apoi compozitia. Marginile prajiturii se ung cu ou, se adauga si foaia de deasupra si se lipeste cu ou , apoi se da si pe deasupra cu ou. Se fac gauri cu furculita, se pudreaza cu zahar si se da 20 de minute la cuptor.

Crema :
-500 ml lapte
-500 ml smantana
-vanilie pastaie
-cimbru
-zahar

Se bat ouala, se adauga zaharul, laptele si smantana si se pune la foc mic pentru omogenizare.Dupa ce se ia de pe foc se adauga vanilia si cimbru.

Placinta se serveste cu crema de vanilie pe deasupra.


Piftie

Se folosesc : un cap de porc, 2 picioare si limba. Se pun la fiert intr-o oala mare cu foi de dafin, cimbru proaspat, cuisoare, ceapa, 2 morcovi, coriandru seminte. Se fierb 3 ore si jumatate. Dupa ce s-a mai racit, se desprinde toata carnea de pe oase. Se adauga patrunjel proaspat, sare, piper hasme(ceapă franțuzească).Se pune compozitia in tavi de cozonac tapetate cu folie alimentara, unse cu putin ulei pe interior. Se pune folie si pe deasupra si daca aveti tavi de ceramic se poate pune capacul. Se da la frigider 12 ore.
Se scoate din tava piftia , se taie felii ca pe cozonac si se serveste cu catofi noi fierti, unt si  paine integrala.

Jambon cu mazare

-1 pachet mazare congelata
-menta
-patrunjel
-sare, piper
-carrne de porc (jambon)

Se fierbe mazarea. se scurge apa si se pastreaza. Se caleste in ulei carnea, se adauga sare, piper, patrunjel, menta si mazarea fiarta. Se adauga zeama in care a fiert mazarea. Se fierbe la foc mic pana scade.

Jambon la cuptor

Se pune o bucata mare de jambon la fiert.
Separat se calesc in unt : fenicul, ceapa si praz. Dupa ce s-au calit se adauga zeama de la jambonul fiert si se mai lasa pe foc cateva minute. Se adauga sare si piper.
Dupa ce s-a fiert, jabonul se unge cu miere amestecata cu 4 linguri de ulei si se infig cuisoare, apoi se da la cuptor. Se condimenteaza cu sare si piper.

Monday, September 16, 2013

Friptura de vita cu piure de sfecla rosie

Ingrediente pentru  1 portie:
-1 friptura de vita
- salata rucola
-1 sfecla mica
-1 bucata hrean
- unt
- lapte
- smantana
- sare
- piper



Carnea de vita se poate lasa la macerat peste noapte cu vin rosu, foi de dafin , dare , piper, rozmarin pentru a se fragezi.
Se celeste sfecla  fiarta in unt incins apoi se adauga lapte si smantana, se lasa la fiert, se adauga sare piper apoi se paseaza la blender .
Se prajeste carnea de vita pe gratar.
Se pune smantana in tigaie, se adauga hrean , sare piper si se celeste putin.
Carnea de vita se aseaza pe frunze de rucola, peste carne se toarna sosul de hrean . Langa carne se pune piureul de sfecla rosie.

Saturday, September 14, 2013

Placinta cu mere

Foaia:
-600 g faina
-1 pachet unt moale
-200 g zahar
-3 oua
-25 g drojdie
-coaja de la 1 lamaie
-1 lingura - 2 de lapte

Compozitia:
-2 kg mere
-50 g unt
-250 g zahar
-zeama de la 1 lamaie
-scortisoara



Drojdia se dizolva in lapte cald, nu fiert, se pun toate ingredientele si se pune la crescut 1 ora.
Eu am pus intr-un bol mare untul peste care am adaugat zaharul treptat  si am folosit mixerul cu paletele pentru aluat. Am adaugat ouale si drojdia inmuiata in lapte. Am dat pe razatoare lamaia si am pus coaja in aluat. Le-am lasat sa se omogenizeze apoi am adaugat faina cu lingura pana cand a devenit prea tare ca sa mai poata fi mixat de blender. Atunci am scos coca din bol si am framantat-o pe masa pana cand am incorporat toata faina. Am pus compozitia inapoi in mol, am acoperit-o cu un prosop si am pus-o la crescut.


Se curata  2 kg mere, se dau pe razatoarea mare, se stropesc cu zeama de lamaie  si se calesc intr-o cratita mare in 50 g de unt, apoi  se adauga 250 g zahar si scortisoara. Se calesc pana cand se evapora toata zeama.

Aluatul se imparte in 3 si se fac 3 foi. Se pune hartie de copt intr-o tava intinsa. Se intinde prima foaie cu facaletul si se pune in tava. Se da la cuptor pentru cateva minute. Se scoate si se pune jumatate din compozitia de mere. Se intinde a doua foaie, se pun restul de mere si se acopera cu cea de-a treia foaie. Se baga la cuptor la foc potrivit.

Humus

Am citit recent  ca daca mananci naut, nu vei mai simti atat de mult nevoia de gustari intre mese. Asa ca am cumparat si eu 1 punga de naut  si initial l-am pus la inmuit peste noapte pana gasesc o reteta interesanta,
Asa am dat peste o reteta de humus .
Ingrediente:
-400 g naut fiert (sau 1 cana de naut nefiert)
-200 g sos tahini
-zeama de la 1 lamaie
-usturoi pasat
-sare
-piper alb


Peste o cana de naut se adauga 3 cani de apa si se fierbe 30-60 de minute. Fierbe mai putin daca a stat in prealabil la inmuitat peste noapte.
Se prapara sosul tahini astfel : 175 g de seminte du susan pe prajesc putin in 25 de ml de ulei, fara ca semintele sa isi schimbe culoarea. Se toarna intr-o farfurie si se lasa sa se raceasca . Dupa ce s-a racit pe pun in blender alaturi de zeama de la o lamiae pentru ca altfel raman cutitele blocate. Se obtine o pasta.

Boabele de naut se dau de asemenea prin blender cu apa in care au fiert. Se amestaca pasta de naut cu pasta de susan, se adauga sare, piper si usturoi.
Noua ne -a placut, e tare gustos!

Prajitura cu lamaie

Am gasit o prajitura foarte interesanta pe facebook postata de Libertatea. Mi-a placut foarte mult cum arata si trebuie neaparat sa o notez aici ca sa o fac cat de curand.

Ingrediente:


Blat
-7 oua
-7 linguri zahar
-7 linguri faina
-3 linguri ulei
-3 linguri apa
-un vf. cutit sare


Crema
-500 ml lapte
-3 linguri si 1/2 faina sau amidon alimentar
-4-5 linguri zahar (mie-mi place mai dulce si am pus 5 linguri)
-un pachet de unt (alegeti un unt de calitate)
-coaja si zeama de la o lamaie

-100 ml frisca lichida indulcita
-100 ml smantana cu continut ridicat de grasime
-o lingurita zeama lamaie
-2 linguri rase zahar


Pregatire:
Se separa albusurile si galbenusurile. Albusurile se bat spuma cu zaharul si sarea iar galbenusurile cu uleiul apoi se amesteca si apa.

Se pun galbenusurile peste albusuri o data cu faina cernuta, amestecand de jos in sus cu o lingura de lemn . 
Compozitia pe pune intr-o tava intinsa cu hartie ide copt  si se baga in cuptorul preincalzit la foc mic, pana se capata o culoare frumoasa si trece testul cu scobitoarea. Dupa ce s-a copt se lasa la racit.

Crema:
Se mixeaza untul spuma . Intr-o cratita cu fund dublu se pun faina si zaharul Se adauga putin cate putin laptele., amestecand cu un tel pentru a nu face cocoloase.
Se pune la foc mic pe aragaz, amestecand in continuu cu o lingura de lemn pana capata consistenta unei budinci.
Cratita in care ati facut crema se pune intr-una mai mare cu apa rece, ca sa se raceasca crema. Se adauga zeama de lamaie si coaja.
Cand crema s-a racit se dauga untul si se omegenizeaza.


Blatul se taie in 3 . Se aseaja prima foaie, se pune jumatate din crema, a 2-a foaie si cealalta jumatate din crema.

Frisca, smantana, zaharul si zeama de lamaie se bat cu mixerul, mai intai la o viteza mai mica, apoi la o treapta superioara pana cand devine consistenta. Se intinda frisca peste prajitura, si se da la rece. Se poate taia imediat sau dupa ce a stat la frigider.



Prajitura cu mac si carob

  Am cumparat mai de mult carob, dar pentru ca nu mi-a placut foarte mult gustul, care mi se parea destul de diferit de cel de cacao, nu l-am consumat.Citisem despre carob cat e de bun pentru sanatate dar nu aveam nici o reteta, iar ultima data cand l-am pus in loc de cacao nu a fost un succes. Azi am vrut sa fac o rulada cu gem, dar am descoperit ca nu mai am gem .Si ma gandeam ca se pun pe blat. Initial am vrut sa fac o galzura de cacao, dar si aceasta se terminase, asa ca am pus carob. Mi-a placut combinatia de glazura de carob cu mac si sigur o sa o  mai fac aceasta prajitura.
Pentru blat:
-6 oua
-6 linguri zahar
-6 linguri faina
-1 lingurita praf de copt nestins
-1-2 linguri de mac

    Se separa albusurile si galbenusurile. Albusurile se bat spupa cu zaharul, se adauga galbenusurile apoi praful de copt si faina. Se coace pe intr-o tava intinsa in care punem hartie de copt unsa cu putin ulei.Se coace 15-25 de minute la foc potrivit.
   Se lasa sa se raceasca.

   Glazura:
-1 lingura plina de margarina sau unt
-5 linguri de lapte
-2 lingura carob
-1 lingura de zahar
-1 lingura de faina

Se topeste marganina in tigaie, se adauga laptele iar cand incepe sa clocotesca ,carob-ul,apoi zaharul si la final faina. Se mesteca in continuu. Daca e prea groasa se mai poate adauga lapte.


  Glazura se intinde peste blatul racit si se poate taia imediat in patratele.

   

Thursday, September 12, 2013

Supa de linte rosie

-2 cani de linte rosie
-2 linguri de ulei
-2 morcovi
-1 ceapa
-2 litri isupa de pui
-2 linguri pasta de tomate
-2 galbenusuri
-2 lamai
-2 lingurite de menta uscata
- sare piper
-1 lingurita coriandru
-1 lingurita chimion


 Ceapa si morcovul se calesc in ulei, se adauga pasta de tomate, lintea, condimentele  si supa. Se fierbe 35-40 de minute. Se ia de pe foc si se adauga galbenusurile frecate cu sare si peste care se toarna putina apa rece. Se serveste cu felii de lamaie si menta presarata pe deasupra. Pofta buna!

Wednesday, September 11, 2013

Supa crema de mazare

Pentru 1-2 portii
Ingrediente pentru supa:
-300 g mazare
-1 morcov
-1/2 ceapa
-1/3 usturoi
-smantana
-menta proaspata
-ulei pentru prajit

Se prajeste ceapa  apoi se adauga morcovul, usturoiul, mazarea. Dupa ce s-au prajit se adauga apa cat sa acopere mazarea si se lasa la fiert. Dupa ce s-a mai racit se da prin blender.
Separat intr-o tigaie se incinge ulei de masline si se adauga cateva grisine peste care se adauga oregano, piper, sare, ustoroi. Se prajesc cateva minute.In loc de grisine se poate folosi paine taiate cubulete.
Ingrediente pentru grisinele condimentate:
-grisine
-oregano
-piper
-sare
-usturoi
-ulei de masline

Supa se serveste cu grisinele condimentate care se pun separat intr-un bol.


Pui cu orez basmati

Ingrediente pentru orez:

-250 g orez basmati(se poate folosi si orez prefiert)
-1 lingurita curry
-un praf de sare


 Se pun intr-o cratita  250 g de orez basmati peste care se adauga apa fiarta 2 centimetri peste orez.Se adauga un praf de sare ,1 lingurita de curry si se pune la fiert.

Ingrediente pentru sos:
-1  piept de pui
-ulei pentru prajit
-1 ceapa taiata marunt
-2 cm de ghimbir
-2-catei de usturoi
-200 ml smantana
-20 g pasta de tomate
-1 lingurita de garam masala
-1 lingurita de boia
-1/3 lingurita pudra de mustar
-sare, piper
-patrunjel pentru servit


Se incinge uleiul, se adauga ceapa. Dupa ce s-a prajit ceapa se adauga puiul,usturoiul, ghimbirul taiat rondele si restul condimentelor si se lasa la fo mic. Dupa ce s-a prajit puiul se adauga smantana si pasta de tomate. Se mai lasa cateva minute pe foc. Se serveste cu patrunjel tocat.